26. syyskuuta 2015

Keskiajan maut

Satu Hovi


Valokuvat: Katri Niemi

Art House, 2015

Keskiajan maut on monipuolinen katsaus keskiajan ruokakulttuuriin. Kirjassa tutustutaan siihen, millaista ruokaa syötiin Suomessa keskiajalla sekä siihen, miten ruokaa hankittiin, valmistettiin ja säilöttiin. Kirja keskittyy tavallisten maalais- ja kaupunkilaisperheiden tapoihin, mutta rikkaidenkin ruokapöytään kurkistetaan.

Mukana on myös perinteisiä reseptejä, joista osaa on nykyaikaistettu helpommiksi nykykokeille.

Erityisen ilahduttavaa oli vahva painotus Suomen oloihin, sillä suurin osa lukemistani keskiajan ruokakulttuuria koskevista kirjoista on käsitellyt Britanniaa tai Keski-Eurooppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti